Vibrasjoner -08 9-5 TID

Åpent forum for alle Saab entusiaster. Her postes Saab/bil-tekniske innlegg.

Moderator: Moderatorer

Svar
Hagstrøm
Innlegg: 12
Registrert: 16 okt 2012, 09:51

Vibrasjoner -08 9-5 TID

Legg inn av Hagstrøm » 08 nov 2017, 17:58

Hei

Kjøpte en -08 9-5 TID automat i august. Den er kjørt 150 000, partikkelfilter ble byttet før jeg kjøpte den. Fant ut at jeg skulle være føre var, og monterte et kit for å "blende av" EGR-ventilen mtp muligens få mindre soting. Kjøpte et sett der en plate var perforert med 3 hull, montert mellom EGR og røret fra eksosen. I tillegg var det med en plate som monteres mellom EGR og manifolden.

Stort sett kona som har kjørt med bilen etterpå, og merker nå at den vibrer mye på lave turtall/ tomgang. F,eks når man slakker av inn mot rundkjøring. Litt bedre når den er skikkelig varm. Kjennes ut som om motoren går veldig "hardt", skikkelig murring.Som om man ligger på for lavt gir med manuell kasse, og bilen ikke klarer å akselerere (for å sammenlikne).

Under pådrag og jevn fart kjennes det greit ut, og bilen drar bra avgårde. Det er på tomgang det er verst. Før jeg monterte blendekitet, kunne det virke som om det kom mye røyk/ eksos ved pådrag etter at man hadde ligget lenge og bare trillet i kø f.eks. I Forhold til 08 mondeoen min, er det ihvertfall mer eksos av denne.

Det jeg lurer på: Kan dette ha noe med blendingen av EGR å gjøre? Ble det for mye å ha plate i begge ender av den? Eller er det noe annet? Kommer ikke opp motorlampe, og bilen fungerer ellers fint.

Har kun hatt Saab med bensin før, og vil anta at denne motoren skal gå penere selv om det er diesel...

Svar