Noen i Fauskeområdet som har diagnoseverktøy?

Her kan du legge ut forespørsel om skruhjelp, transporthjelp ol.
HUSK: Les reglene for posting!! Det er gratis og åpent for alle å poste her.

Moderator: Moderatorer

Forumregler
HUSK! Siden kun moderatorer og administratorer kan svare i kjøp/salg-forumet: Skriv inn; kontaktinfo - hvordan du vil bli kontaktet, stand på gjenstanden, hvor gjenstanden befinner seg...
MinSaab
Innlegg: 9
Registrert: 15 apr 2017, 18:55
Navn: Kurt P
Bil: Kanskje snart 9-5

Noen i Fauskeområdet som har diagnoseverktøy?

Legg inn av MinSaab » 25 feb 2018, 13:17

Hei igjen! :)

Er det noen i området rundt Fauske som har diagnoseverktøy til Saab, og som kan lese av eventuelle feilkoder? Jeg har en 2003-modell 2,2 diesel som ikke har det helt bra når man gir gass i litt lavere hastigheter. Les gjerne beskrivelsen fra mitt tidligere innlegg. Kanskje du har en anelse som hva som feiler sjarken? :)

På forhånd takk for hjelpen.


K

:)

Beskrivelse fra forrige innlegg:
Jeg har nylig kjøpt en 9-5 2.2 diesel, 2003 modell, automat. Spesielt når jeg kjører i bytrafikk 30-60 kmt/t, skjer følgende:

Når jeg gir gass, virker det som om motoren mister kraft eller holder igjen i kortere perioder på ca. 1 sekund av gangen. (Det kan nesten sammenlignes med at du gir litt gass og slipper gassen igjen, gir litt gass og slipper, gir litt gass og slipper.) Dette repeterer seg 3-4 ganger, før motoren oppfører seg normalt igjen og hastigheten øker. Når man så må bremse opp, for deretter å gi på igjen, skjer det på nytt igjen. Ved høyere turtall og hastighet, er tilstanden mer normal.

Mellom disse korte effekttapene (eller hva det måtte være), høres tre "klikkelyder" foran, som også blir borte når systemet har fått tenkt seg litt om.

Bilen starter greit og går helt normalt på tomgang. Jeg vet ikke om dette endrer seg når det er varmere i været, siden jeg kun har eid bilen gjennom en eneste lang kuldeperiode. Ingen unormal røyk, etter det jeg har observert. Forbruket oppleves (!) som normalt.

Tidligere eier har (visstnok) renset egr-ventilen.

Er det noen der ute som forstår hva jeg prøver å forklare, og som kan gi gode svar?

På forhånd takk for hjelpen!

Svar