Oppdatering! Har lekkasje i Oljeventilasjon. Ventil gåen. Er det en grei fiks?

Åpent forum for alle Saab entusiaster. Her postes Saab/bil-tekniske innlegg.

Moderator: Moderatorer

Svar
lassekr
Innlegg: 21
Registrert: 28 feb 2013, 15:00

Oppdatering! Har lekkasje i Oljeventilasjon. Ventil gåen. Er det en grei fiks?

Legg inn av lassekr » 10 jun 2020, 14:12

Søkte litt rundt på nett. Og fant ut at symptomene er forenlige med lekkasje i Oljeventilasjonssystemet. Da jeg tok en titt på slangene så var festet til ventilen røket(se bilde). I tillegg så ser det ut til å mangle en slange bak oljepåfyllingsrøret(bilde)?

Noen som har erfaring med dette og evt pris på nytt slangesett, reparasjonstid etc?


(Opprinnelig post)
Har en Saab 9-5 2.0t 2007.
Den lekker noe olje. Ikke mye, men etterfyller en gang iblant, gjerne en gang imelllom hvert oljeskift. Ved en biltur i forrige uke så merket jeg en lukt inne i kupéen , samt at det røk fra motorens høyre side(sett innenfra). Jeg stoppet umiddelbart og ser at det ryker fra området under oljepåfylling. Jeg skrur av dette lokket og det kommer også røyk derfra. Ved peiling ser jeg at oljenivået er lavt. Fyller på tilstrekkelig og kjører videre. Stopper og sjekker, og da ser alt ok ut. ingen røykutvikling. Uka etter byttet jeg Olje og Oljefilter. Kjørte 40 mil og sjekket underveis på turen(ingen lekkasje). Motoren virker noe varmere, ryker noe, men ikke på samme måte som ved lav olje. Temp. måler ligger stabilt på midten.

Er dette et problem, eller kanskje ikke? Så på et svensk forum at det ikke gjorde så mye om motoren var varm, dersom temp måleren/kjølingen er som den skal. At det er turboen som blir svært varm ved gasspådrag..?
Temp måleren funker. Starter lavt og bygger seg opp etter en liten stund. heller ingen røyk fra radiator. Kan det være noe svekkelse i reim/multireim? eller noe annet..?

Skal på langtur i sommer så er litt usikker på om det bør følges opp før avreise.

på forhånd takk!
-L
Bilde

Bilde

Bilde
Sist redigert av lassekr den 21 jun 2020, 14:49, redigert 1 gang totalt.

iLikeTurtles
Grunnladetrykk
Grunnladetrykk
Innlegg: 36
Registrert: 19 aug 2016, 21:38
Navn: Daniel

Re: Varm motor, temp OK. saab 9-5

Legg inn av iLikeTurtles » 10 jun 2020, 19:29

Kan godt være at du har en lekkasje ved oljetrykk bryteren.
Den sitter på baksiden av motoren og en lekkasje der vil ikke være så veldig stor, men det drypper ned på eksosen som igjen resulterer i røyk ifra området du beskriver samt røyklukt inne i bilen siden luftinntaket sitter midt i torpedoveggen rett ovenfor den bryteren.

lassekr
Innlegg: 21
Registrert: 28 feb 2013, 15:00

Re: Varm motor, temp OK. saab 9-5

Legg inn av lassekr » 11 jun 2020, 11:17

Mulig det ja. Men motoren føles veldig varm på høyre side sett innenfra. Er dette noe å bekymre seg over? De som skifta Olje kommenterte at den var veldig varm, men kjente ikke spesielt til Saab. Lurte på om det kunne ha noe med vifte å gjøre, men på den annen side så er termostaten ok.

arvmadla N2945
1,5 bar
1,5 bar
Innlegg: 385
Registrert: 06 okt 2015, 20:56
Medlemsnummer: N2945
Navn: Arvid Madland
Bil: 02 9-3 Aero Cab, 04 9-5 Vector

Re: Varm motor, temp OK. saab 9-5

Legg inn av arvmadla N2945 » 11 jun 2020, 13:06

Det er jo normalt at motoren blir varm altså. Etter en god kjøretur klarer du ikke å holde på motoren uten å svi deg. Så er det en oljelekkasje en plass vil dette røyke om det drypper de rette plassene. Det er en termostat til oljekjøleren også. Ikke utenkelig at denne er defekt. Så du kan kjenne med hånda på rørene ut til oljekjøleren om disse er varme. Er dem det så har termostaten åpnet kjølekretsen. Merk at denne termostaten ikke skal åpne før olja har nådd 100'C Se bilde.
Bilde

lassekr
Innlegg: 21
Registrert: 28 feb 2013, 15:00

Re: Varm motor, temp OK. saab 9-5

Legg inn av lassekr » 19 jun 2020, 17:59

Snakket med Saabverksted og de sa det var vanlig med tett/defekt/lekkasje(husker ikke helt hva han kalte det) i oljelufteslange. Denne byttes visstnok jevnlig? ikke noe farlig å kjøre med, men det ryker fra motorens bakkant og Oljepåfylling.. Noen som har vært borti det samme? Skal forhøre om pris/ evt eller utføre selv.

Svar